www.akvarij.com -> ŠIRINA AKVARIJA
aqua-ro-design
Domov O podjetju Naše delo Ponudba Galerija slik Nasveti
Aktualne novice Aktualne cene Akvarij.com na Facebook-u
www.akvarij.comwww.akvarij.com www.akvarij.com www.akvarij.com www.akvarij.com
 
ISKANJE PO PORTALU
VREME PO SLOVENIJI
PREDSTAVITEV TUJI JEZIKI
   
NAGRADNI IZBOR
PRIJAVNICA za CRAZY PICTURE 2018
ANKETA
Zanimam se za:








predhodne ankete
 
eNoviceENOVICE - želim se prijaviti na prejemanje novic spletne strani akvarij.com

 

ŠIRINA AKVARIJA

%%%fbLikeLink%%%
VPRAŠANJE št. 201:
Ker sem dobil tri zelo podobna vprašanja jih bom kar odgovoril z enim odgovorom.

*****
Mož si že od nekdaj želi akvarij. Ker ima v bližini rojstni dan ga hočemo razveseliti in mu ga priskrbeti. Problem je prostor. Akvarij bi postavili na nišo in bi moral imeti mere max.
138 X 17 X 75. Ali je problem, da bo po meri narejen akvarij tako ozek?. V akvariju bodo sladkovodne ribe, kakšne še ne vemo. Lahko nam svetujete tudi glede tega. Najlepša hvala.
Katarine T.

*****
Imam eno vprašanje glede vaših akvarijev! Trenutno zidam hišo in imam namen v steni pustiti prostor da bi lahko kasneje vanjo vstavil akvarij. Ta odprtina bi bila velikosti 150*20*60! Zanima me če se da dobiti akvarij te velikosti ter če je potrebno narediti kakšen odvod za praznenje vode! Prosil pa bi tudi če bi mi lahko napisali informativne cene za akvarije!
Že v naprej hvala za odgovor!
Lep pozdrav!
Mitja

*****
Iščem akvarij, ki bi ga vstavil v steno in zato bo težava z širino, ki bo pri meni nekje okoli 20cm. Oklevam med morskim in sladkovodnim akvarijem, zato me zanima kakšno je vaše mnenje o širini akvarija?
LP Dani



ODGOVOR:

Izvedba takšnega akvarija je možna, a se ob tem postavlja smiselnost postavitve, saj moj način dela ni samo nekaj prodati, ampak da so stranke z mojimi produkti tudi daljnoročno zadovoljne.
Težave, ki nastanejo ob tako ozkem akvariju so:
-težavnost osvetlitve, saj se zaradi ne optimalne osvetlitve čez čas začnejo pojavljati zelo nadležne alge
-težavnost notranje dekorativne obdelave akvarija, saj je težko (skoraj nemogoče) najti za tak akvarij primerne dekorativne elemente (rastline, les, kamen,...)
-težavnost vzdrževanja takšnega akvarija, saj je potrebno kdaj pa kdaj poseči z roko v akvarij in odstraniti alge s stekla v kolikor se pojavljajo
-težavnost izbire primernih rib, saj se glede na prostor kar precej zooži izbor ribic
-težavnost optimalnega kroženja vode, kar čez čas privede do smrdeče vode

Na kratko povedano akvarij vam lahko zmontiram, a vam ga zaradi vašega in moje mira zelo toplo odsvetujem.

V kolikor je vaš mož ljubitelj akvaristike mu velike raje privoščite kak "normalen" akvarij.

*****
Če tistih 20 pomeni širino akvarija, potem vam tak akvarij odsvetujem, saj je izvedba izredno težavna (filter ter še posebej osvetlitev), še težje pa bo tak akvarij vzdrževat in ponavadi tak akvarij čez kakšno leto roma v klet, kar pa v vašem primeru verjetno ne bo tako enostavno, z ozirom, da bo akvarij "del hiše"

Je pa izvedba možna, samo prej raje opomnim, da ne bo kaseje hude jeze. (ostale mere so ok)

Akvarij je potrebno notranje dekorativno lepo obdelat ter kasneje tudi vzdrževat, zato pa je zaželena širina akvarija vsaj 40cm in ob tem se ponuja kar nekaj rešitev z kakšnim podstavkom, v katerega lahko skrijemo tudi filter,....

Odtok je zaželen, ni pa nujno potreben (odvisno od tipa akvarija)

*****
V kolikor bo akvarij sladkovoden in viden z obeh strani, potem je min. zaželena širina akvarija 30cm, zaradi zgoraj navedenih razlogov.

V kolikor bo akvarij morski, viden samo z ene strani ter ga poganja zaprt filtrirni sistem, potem je min. zaželena širina akvarija 40cm.
Razlog večje širine je v izdelavi koralnega grebena.

V kolikor bo akvarij morski, viden samo z ene strani ter ga poganja odprt filtrirni sistem, potem je min. zaželena širina akvarija 50cm.
Razlog večje širine je v izdelavi koralnega grebena ter izvedbi pretočne škatle, ki je širine ca 20cm in je lahko zaradi dekorativne obdelave potisnjena zadaj v kot.

V kolikor bo akvarij morski, viden z obeh strani ter ga poganja zaprt filtrirni sistem, potem je min. zaželena širina akvarija 50cm.
Razlog večje širine je v izdelavi koralnega grebena.

V kolikor pa bo akvarij morski, viden z obeh strani ter ga poganja odprt filtrirni sistem, potem je min. zaželena širina akvarija 60cm.
Razlog večje širine je v izdelavi koralnega grebena ter izvedbi pretočne škatle, ki je širine ca 20cm in je lahko v tem primeru zaradi dekorativne obdelave postavljena le na sredino akvarija nekje ob eni stranski stranici.

Na kratko in generalno povedano je seveda možno izdelat akvarij tudi ožji kot je priporočen, le kar nekaj težav si z tem povzročimo.

Roby
 
25.07.2009 | objavil: Robi | Število ogledov: 12
 


©2018 www.akvarij.com servis, prodaja in vzdrževanje akvarijev ter ribnikov | Vse pravice pridržane.
Kontakt: 041 697 116 [Robert Leitinger] | e-pošta: info@akvarij.com
Smo: 2.5.2024, 16:22:10 | obiskovalec številka: 6816596 | Izdelava spletne strani in gostovanje www.sloHost.net
facebook